Zonnepanelen Xtra
Zonnepanelen Xtra

Amorf (dunne film) zonnepanelen

Amorf (dunne film) zonnepanelen

Amorf zonnepanelen

Met Amorf zonnepanelen kiest u voor de goedkoopst geprijsde volledig zwarte zonnepanelen in ons assortiment. In vergelijking met andere silicium panelen is het rendement van deze dunne film zonnepanelen echter laag: 10 tot 12 procent. Om hetzelfde vermogen te behalen als Poly-kristallijn panelen heeft u bijna anderhalf keer zoveel Amorf zonnepanelen nodig. De levensduur van de Amorf zonnepanelen ligt tussen de 15 en 25 jaar. Amorf zonnepanelen presenteren vooral goed in diffuus (zwak) licht. Ideaal voor bijvoorbeeld een Oost of West georiënteerd dak.

Hoe ziet een Amorf zonnepaneel eruit?

Bij de vervaardiging van deze dunne film zonnepanelen wordt gebruik gemaakt van amorf silicium. Amorfe silicium zonnecellen bevatten geen kristallen maar poeder, waardoor de panelen buigzaam zijn. Deze egaal zwarte panelen zijn ideaal voor ronde oppervlakken, waaronder caravans en jachten. Voor particuliere en klein zakelijk installaties leveren we een amorf (dunne film) zonnepaneel welke niet buigzaam is, maar gewoon hard. De dunne film, welke bestaat uit 1 zonnecel, wordt dan tussen 2 glazen platen gemonteerd, met daarom heen een frame. Het amorf zonnepaneel heeft afwijkende maatvoeringen ten op zichte van een Poly- of mono-kristallijn zonnepaneel.

Toepassing van amorf zonnepanelen

Deze egale buigzame transparante panelen zijn ideaal voor ronde oppervlakken zoals; boten, campers, vakantiehuisje, tuinbouwkassen of zeer grote daken, om het gewenste resultaat te behalen ten opzichte van de poly-kristallijn of mono-kristallijn. Ondanks dat ze minder duurzame energie opwekken per vierkante meter is de Amorf zonnepanelen voor verschillende toepassingen te gebruiken. Amorf zonnepanelen zijn ook geschikt voor plekken waar een groot deel van de dag geen direct zonlicht valt. Dit komt door de hoge lichtgevoeligheid van de panelen. Dit type zonnepanelen is eveneens terug te vinden op plekken in de wereld waar het weer bijna het hele jaar regenachtig en bewolkt is.

De goedkoopste volledig zwarte zonnepanelen in ons assortiment

 Waarom Amorf zonnepanelen?

Goede prestaties bij diffuus (zwak) licht
Krappe ruimte tot aan de dakgoot