Zonnepanelen Xtra
Zonnepanelen Xtra

Poly kristallijn zonnepanelen

Poly-kristallijn zonnepanelen

Poly-kristallijn zonnepanelen

De gunstig geprijsde Poly-kristallijn zonnepanelen bieden met 12 tot 16 procent een redelijk hoog rendement en zijn dan ook bijzonder populair. De efficiëntie is wat lager in vergelijking met Mono-kristallijn PV-panelen, maar bij voldoende ruimte kunt u dankzij de lagere prijs eenvoudig meer panelen installeren. Poly-kristallijn panelen hebben een bijzonder lange levensduur (25 tot 30 jaar), waardoor u uw investering eenvoudig terugverdient.

Productie van Poly-kristallijn zonnepanelen

De zonnecellen van Poly-kristallijn zonnepanelen zijn gemaakt van in stukjes gesneden staven silicium. In tegenstelling tot Mono-kristallijn zonnepanelen bestaan de zonnecellen uit meerdere kristallen van wisselende omvang. Omdat er rendement verloren gaat op plekken waar het kristal overlapt, is de opbrengt van Poly-kristallijn zonnepanelen enigszins lager. Een ander nadeel van deze PV-panelen is dat zij efficiëntie verliezen bij diffuus (zwak) zonlicht.

Hoe ziet een Poly-kristallijn zonnepaneel eruit?

In een Poly-kristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Een Poly-kristallijn zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon in verschillende kleuren blauw. Dit type PV-paneel is ideaal voor plekken met veel beschikbare ruimte: bijvoorbeeld woningen met grote daken, appartementencomplexen en bedrijfspanden.

Opbrengstgarantie

Bij de opbrengstgarantie van Zonnepanelen Xtra hanteren wij 25 jaar. De opbrengst van de Poly-kristallijn zonnepanelen ligt na 25 jaar nog op minimaal 80% waardoor u nog lang kunt profiteren van uw panelen. U weet dus zeker de u de investering van uw zonnepanelen op termijn altijd terugverdient.

 Waarom Poly-kristallijn zonnepanelen?

Gunstig geprijsde PV-panelen
Hoog rendement: 12 tot 16 procent
Zeer lange levensduur
Goede prestaties bij direct zonlicht
Ideaal voor grote daken