Zonnepanelen Xtra
Zonnepanelen Xtra

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, zetten zonne-energie om in elektriciteit. Zo kunt u thuis groene stroom genereren en zo flink besparen op uw energierekening. Bij Zonnepanelen Xtra kunt u terecht voor zonnepanelen van diverse A-merken, waaronder Sharp, LG en Sonnenstromfabrik. De terugverdientijd is zeer goed te noemen. Het is zelfs mogelijk (mede afhankelijk van uw keuze) dat u de zonnepanelen al binnen 3 tot 5 jaar heeft terugverdiend! De rente op de gedane investering kan zelfs oplopen tot ver boven de 20%!

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnecellen zijn gemaakt van silicium en/of kristal en bestaan uit twee lagen. Door de absorptie van fotonen (elektromagnetische straling afkomstig van het zonlicht) in de zonnecellen ontstaat een spanning die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. De wijze waarop silicium is verwerkt bepaalt de kwaliteit van het paneel. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op en daardoor is er altijd nog een omvormer nodig die van gelijkstroom wisselstroom maakt en deze stroom in uw huis of bedrijf kan worden gebruikt voor consumptie.

Er zijn drie typen zonnepanelen: poly-krisstallijn, mono-kristallijn en amorf. Op dit moment worden alleen nog de mono-krisstallijn zonnepanelen geleverd. De poly-krisstallijn en de amorf zonnepanelen hebben te weinig vermogen. Door de jaren lange ervaring van Zonnepanelen Xtra kunnen we u een perfect advies geven welke zonnepanelen het beste bij uw situatie past.

De voordelen van zonnepanelen op een rijtje:

1 – Genereer direct groene stroom.
2 – Aanzienlijke besparing op uw energierekening.
3 – Dankzij subsidie op de PV-panelen, geen 21% BTW.
4 – U verdient uw investering snel terug.
5 – Ook energie op bewolkte dagen en in de schaduw.
6 – Passende zonnepanelen voor elke situatie.

Dak oriëntatie

Een dak oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest biedt het meest optimale rendement voor uw zonnepanelen. Bij platte daken is een oost-west opstelling rendabel, omdat de aanwezige ruimte hiermee optimaal benut wordt. Hoe minder schaduw er op uw dak valt: hoe beter. Bij aanzienlijke schaduw door bijvoorbeeld bomen of andere gebouwen biedt een hiervoor speciaal aangepast systeem wellicht een oplossing.

Professionele installatie

Zonnepanelen Xtra is een erkend installateur met alle benodigde certificaten en ervaring. De plaatsing van de zonnepanelen is onder meer afhankelijk van de dak oriëntatie en de hoeveelheid schaduw die op de zonnepanelen valt. Onze vakmensen zorgen ervoor dat u direct na de montage en aansluiting gebruik kunt maken van uw zelf opgewekte groene stroom.