Rendement

https://www.zonnepanelen-xtra.nl/berekenen

Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen bieden een uitstekend rendement. De huidige zonnecellen van de zonnepanelen behalen tegenwoordig rendementen van 15 tot 22%!. Na de investering in het systeem gaan uw maandlasten met € 50 tot € 100 omlaag. De waarde van uw woning gaat daarnaast juist omhoog. Met zonnepanelen kiest u voor een investering die u in een aantal jaar (5 tot 7) weer terugverdient. U kunt erop rekenen dat de zonnepanelen tenminste 30 jaar meegaan. Zonnepanelen Xtra in Hardinxveld-Giessendam adviseert u graag hoeveel rendement u kunt behalen.

Kies de juiste zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is de afgelopen jaren dankzij de lage aanschafprijs en de hogere opbrengst enorm toegenomen. Zonnepanelen Xtra levert alleen A-merk zonepanelen waaronder Sharp, LG en Panasonic. Dit is hét moment om te investeren. Het exacte rendement van zonnepanelen is onder meer afhankelijk van het type zonnepaneel dat u kiest en de manier waarop deze geplaatst worden.

Plaatsing

De plaatsing van een zonnepaneel heeft invloed op het rendement. Het hoogste rendement behaald u met zonnepanelen gericht op het zuiden en in een hellingshoek van 35 graden. Ook een Oost of West georiënteerd dak gaat prima, al zullen de opbrengsten daarbij wel gemiddeld ongeveer 15 tot 20% lager zijn dan op een dak op het Zuiden.

Rente op investering

De rente op de investering van zonnepanelen is 12% tot 18%! Dit kan zelfs oplopen tot ver boven de 20%! Kom daar maar eens mee aan bij een bank, daar zijn de rente tarieven vaak nog lager dan 0,5%. Waarom uw geld nog op de bank laten staan tegen die lage rente? Investeer in zonnepanelen en behaal een rente van gemiddeld 15%!

Weersomstandigheden

Regelmatig krijgen wij de vraag of het Nederlandse klimaat wel geschikt is voor zonnepanelen. Het antwoord is: “ja!” Ook op een bewolkte dag genereren zonnepanelen nog steeds energie, al is het rendement uiteraard hoger bij intenser zonlicht. Zonnepanelen behalen de beste prestaties bij een temperatuur rond de 25 graden. Bij een hogere temperatuur loopt rendement terug.