Zonnepanelen Xtra
Zonnepanelen Xtra

SolarEdge omvormers

SolarEdge Omvormers

Een SolarEdge omvormer is onmisbaar voor uw zonnestroomsysteem. Met dit apparaat van A-merk SolarEdge kunt u de opgewekte zonne-energie direct in uw huis of bedrijf gebruiken. Deze betrekkelijk jonge onderneming levert centrale omvormers in combinatie met krachtige power optimizers (standaard 25 jaar garantie). Zodoende is dit een eenvoudiger, kosteneffectieve en betrouwbaarder omvormer met standaard 12 jaar garantie, welke uit te breiden is naar 25 jaar garantie.

Hoewel SolarEdge omvormers over het algemeen wat duurder zijn dan die van andere merken, verdient u uw investering op de lange termijn eenvoudig terug.

Een SolarEdge omvormer koopt u bij Zonnepanelen Xtra. Wij zijn dé leverancier in omvormers, zonnepanelen en montagesystemen. Als u geïnteresseerd bent in een van onze producten, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Of stel eerst uw vragen aan onze deskundige medewerkers.

Wilt u weten wat onze zonnepanelen voor u gaan opbrengen? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Hoe werkt een SolarEdge omvormer?

Net als bij een gewone omvormer zet het SolarEdge systeem de gelijkstroom (DC) van de zonnepanelen om in wisselstroom (AC). Met een SolarEdge systeem bereikt u een hogere efficiëntie per zonnepaneel. Doordat de zonnepanelen individueel aangestuurd worden met behulp van de power optimizers, geeft dit 100% opbrengst per zonnepaneel. Verder schakelen power optimizers de panelen automatisch uit bij te hoge temperaturen of beschadigingen aan de installatie.

Schaduwvorming

SolarEdge omvormers zijn de perfectie oplossing voor als er een of meerdere zonnepanelen tijdelijk of langer last van schaduwvorming hebben. Dat wil zeggen: een dak met schaduw, dus een van de zonnepanelen ligt (gedeeltelijk) in de schaduw. Als een paneel in de schaduw ligt, dan presteert het hele systeem zo slecht als de zwakste schakel. Omvormers van power optimizers zijn de oplossing voor dit probleem. Ieder zonnepaneel wordt immers apart van elkaar aangestuurd. Daardoor heeft de rest van de installatie geen last van de verminderde opbrengst van het beschaduwde zonnepaneel. En kunnen die gewoon 100% van hun vermogen leveren!

Monitoring

Monitoren is mogelijk op alle door Zonnepanelen Xtra geleverde SolarEdge omvormers. Hiermee kunt u de opbrengst voor verschillende tijdsvakken uitlezen, zoals per kwartier, uur, dag, maand, jaar en jaren. Standaard wordt de SolarEdge omvormer gekoppeld met UTP via een vaste kabel of een power-line adapter, op verzoek kan dit ook met Wifi. U kunt dan de prestaties van elk paneel altijd en overal bekijken via uw telefoon. Er is zelfs een speciale app in de app-store. Zo heeft u altijd volledig zicht en controle.

Professionele installatie

Voor een vakkundige plaatsing en aansluiting van uw SolarEdge omvormer bent u bij Zonnepanelen Xtra aan het juiste adres. Onze vakmensen zorgen voor een professionele montage waarbij u als gebruikers maximaal rendement behaalt van uw zonnepanelen. Neem bij vragen contact op met Zonnepanelen Xtra. Wij staan u graag te woord.

Gecertificeerde installatie

De medewerkers van Zonnepanelen Xtra zijn gecertificeerd om SolarEdge systemen te installeren. Wij zorgen voor een veilige montage waarbij een maximaal rendement wordt behaald. Wij vertellen u graag meer over de werking van deze en andere omvormers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zonnepanelen Xtra. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag al uw vragen.

Garantie

De standaard garantie op de SolarEdge omvormers is 12 jaar. Maar deze is voor een betaalbaar bedrag uit te breiden naar 20 of 25 jaar. De optimizers hebben standaard 25 jaar garantie. Bij Zonnepanelen Xtra heeft u de garantie. Maar tevens heeft u ook rechtstreeks garantie bij SolarEdge Nederland. Zo mocht er eventueel iets niet goed zijn, dan kunt u gewoon in Nederland terecht. Met SolarEdge heeft u echte garantie, geen loze beloftes!

Wilt u weten wat onze zonnepanelen voor u gaan opbrengen? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Hoe gaat het installeren in zijn werk?

U kunt de SolarEdge omvormer laten installeren op meerdere dakdelen. Zo hoeft u dus niet alle zonnepanelen op één dakdeel te te plaatsen. Er passen dus meer zonnepanelen op uw dak. Door de SolarEdge technologie zijn de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar. We verbinden de aansluitdoos van het zonnepaneel met uw SolarEdge optimizer. Zo maken we verbinding tussen elk zonnepaneel op het dak.

Vervolgens verbinden we uw kabel met de SolarEdge omvormer. Het communiceert met de optimizer om zo de beste productie van uw zonnepanelen te bewerkstelligen. U kunt meer dan 3% besparen zonder schaduw en meer dan 35% bij een installatie in de schaduw. Dus als een dak heeft met schaduw, is dit de mooiste oplossing.

Levensduur

SolarEdge belooft een lange levensduur van +/- 27,5 jaar als het gaat om hun omvormers. Hun omvormers werken namelijk met een lage gelijke spanning. Dat komt omdat de optimizers het hardst werken om te zorgen voor een constante spanning. Zo wordt de omvormer zelf dus minder intensief gebruikt en gaat deze langer mee.

Langer stroom opwekken

Met SolarEdge power optimizers gaan zonnepanelen veel eerder en langer stroom opwekken dan met een standaard omvormer. Die schakelt pas aan bij een bepaalde minimale inspanning en schakelt eerder uit bij de zonsondergang. U haalt het dus het meeste uit uw zonnestroomsysteem met een SolarEdge omvormer.

SolarEdge handleiding

Op onze website kunt u handleidingen downloaden van alle producten en beschrijvingen die wij leveren. Zo vindt u ook de handleidingen van diverse Solar Edge producten. U downloadt bijvoorbeeld gemakkelijk de handleiding SolarEdge 3 fase project omvormers NL. In deze handleiding leest u de voordelen en kenmerken van de SolarEdge driefasige projectomvormers.

Wat kost een SolarEdge omvormer?

U vraagt zich wellicht af: wat kost een SolarEdge omvormer? De prijs voor deze omvormer valt meestal hoger uit dan gemiddeld. Deze investering is dan ook echt voor de langere termijn. Er veel belangrijke redenen om toch voor deze omvormer te kiezen, zoals de lange levensduur, hogere opbrengsten, het oplossen van schaduwproblemen en veiliger op het dak door 1 Volt per paneel.

Vraag een offerte aan voor een SolarEdge omvormer

Benieuwd naar de mogelijkheden van een SolarEdge omvormer voor uw dak? Neem dan direct contact met ons op. U mag vrijblijvend een offerte aanvragen, dan komen we bij u terug met een prijsopgave. U beslist dan hoe het verder gaat: starten we met het aankoopproces? Als u voor Zonnepanelen Xtra kiest, profiteert u van een professionele installatie en gecertificeerde medewerkers.