SolarEdge omvormers

SolarEdge Omvormers

SolarEdge omvormer

Het bedrijf SolarEdge komt oorspronkelijk uit Israël, al vindt een deel van de productie inmiddels plaats in de Verenigde Staten. Deze betrekkelijk jonge onderneming levert centrale omvormers in combinatie met krachtige power optimizers. Hoewel SolarEdge omvormers over het algemeen wat duurder zijn dan die van andere merken, verdient u uw investering op de lange termijn eenvoudig terug.

Hoe werkt een SolarEdge
omvormer?

Net als bij een gewone omvormer zet het SolarEdge systeem de wisselstroom van de zonnepanelen om in gelijkstroom. Met een SolarEdge systeem bereikt u een hogere opbrengst per zonnepaneel doordat de zonnepanelen individueel aangestuurd worden met behulp van de power optimizers, dit geeft 100% opbrengst per zonnepaneel. Verder schakelen power optimizers de panelen automatisch uit bij te hoge temperaturen of beschadigingen aan de installatie.

Schaduwvorming

SolarEdge omvormers zijn de perfectie oplossing voor als er 1 of meerdere zonnepanelen tijdelijk of langer last van schaduwvorming hebben. Ieder zonnepaneel wordt immers apart van elkaar aangestuurd en daardoor heeft de rest van de installatie geen last van de verminderde opbrengst van het beschaduwde zonnepaneel en kunnen die gewoon 100% van hun vermogen leveren!

Monitoring

Monitoren is mogelijk op alle door Zonnepanelen Xtra geleverde SolarEdge omvormers. Hiermee kunt u de opbrengst voor verschillende tijdsvakken uitlezen, zoals per kwartier, uur, dag, maand, jaar en jaren. Standaard wordt de SolarEdge omvormer gekoppeld met UTP via een vaste kabel of een power-line adapter, op verzoek kan dit ook met Wifi.

Professionele installatie

Voor een vakkundige plaatsing en aansluiting van uw SolarEdge omvormer bent u bij Zonnepanelen Xtra aan het juiste adres. Onze vakmensen zorgen voor een professionele montage waarbij u als gebruikers maximaal rendement behaalt van uw zonnepanelen. Neem bij vragen contact op met Zonnepanelen Xtra. Wij staan u graag te woord.

Gecertificeerde installatie

De medewerkers van Zonnepanelen Xtra zijn gecertificeerd om SolarEdge systemen te installeren. Wij zorgen voor een veilige montage waarbij een maximaal rendement wordt behaald. Wij vertellen u graag meer over de werking van deze en andere omvormers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zonnepanelen Xtra. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag al uw vragen.

Garantie

De standaard garantie op de SolarEdge omvormers is 12 jaar, maar deze is voor een betaalbaar bedrag uit te breiden naar 20 of 25 jaar. De optimizers hebben standaard 25 jaar garantie! Bij Zonnepanelen Xtra heeft u de garantie, maar tevens heeft u ook rechtstreeks garantie bij SolarEdge Nederland. Zo mocht er eventueel iets niet goed zijn, dan kunt u gewoon in Nederland terecht! Met SolarEdge heeft u echte garantie, geen loze beloftes!