Zonnepanelen Xtra
Zonnepanelen Xtra

Thuisbatterijen - Thuisaccu's

Thuisbatterijen / Thuisaccu’s

Met thuisbatterijen uw eigen opgewekte stroom van de zonnepanelen opslaan in een batterij/accu om deze op een later moment in huis te gebruiken.

De voordelen zijn groot tegenover een systeem zonder een thuisbatterij. Van alle opgewekte stroom van de zonnepanelen wordt standaard ongeveer 30% tot 35% rechtstreeks in huis gebruikt, met een thuisbatterij gaat dat naar 60% tot 80%!

Afhankelijk van het stroomverbruik en de grootte van de thuisbatterij (ook wel thuis accu genoemd) kan er een volledige dag intern op eigen opgewekte stroom worden gedraaid zonder stroom van het netwerk te betrekken.

Mocht het salderen gaan veranderen dan is dit de juiste oplossing om zoveel mogelijk eigen opgewekte stroom in huis te houden en veel minder terug te leveren aan het net. +/- 30% tot 50% meer eigen opgewekte stroom in huis gebruiken en dus minder uit het net en minder terug levering van stroom.

Kies de juiste thuisbatterij

Er zijn diverse batterijen op de markt, waaronder de merken LG, Lynx, SolarEdge en Enphase.

Zonnepanelen Xtra levert de Lynx thuisbatterijen voor de Goodwe omvormers en de SolarEdge thuisbatterijen voor de SolarEdge omvormers en de Enphase thuisbatterijen voor de micro omvormers van Enphase.

Enphase kan ook in samenwerking met andere merken string omvormers worden toegepast.

Deze thuisbatterijen zijn specifiek voor deze omvormers ontwikkeld en werken naadloos samen met de omvormers. Worden er andere merken aan de door ons gevoerde omvormers gekoppeld. Let daarbij dan wel op dat het een door de omvormer fabrikant toegekende thuisbatterij moet zijn om de juiste werking te waarborgen.

Goodwe Lynx Home thuisbatterijen

Verkrijgbaar voor zowel 1 als 3 fase omvormers van Goodwe.

Voor de 1 fase systemen 5,4 kWh en uit te breiden tot 16,2 kWh.

Voor de 3 fase systemen beginnend vanaf 6,6 kWh en uit te breiden tot 16,5 kWh.

SolarEdge thuisbatterijen

Verkrijgbaar voor zowel 1 als 3 fase omvormers van SolarEdge.

Voor de 1 en 3 fase Home Wave SolarEdge en StorEdge omvormers 10 kWh.

Voor de 3 fase StorEdge en HUB omvormers 9,2 kWh en uit te breiden tot 23 kWh.

Enphase thuisbatterijen

Verkrijgbaar vanaf 3,5 kWh tot 10,5 kWh

Is omvormer merk onafhankelijk, te gebruiken met alle merken string omvormers.

Levensduur

De thuisbatterijen gaan 3600 laadcycli en/of 2,8 MWh per kWh mee, in normale omstandigheden zeker 10 jaar en ze hebben dan nog 70% van hun oorspronkelijke vermogen over.

Garantie

Op de thuisbatterijen die wij leveren zit 10 jaar garantie.